Hírek, újdonságok

FŐHESZ-GARBOLINO Úszós verseny, 2018

TÁJÉKOZTATÓ A 2018. ÉVI FŐHESZ – GARBOLINO DUNAI ÚSZÓS HORGÁSZVERSENYRŐL

Második alkalommal került megrendezésre a FŐHESZ Dunai Úszós horgászverseny Budapesten, ugyan ott ahol a tavalyi évben is zajlott. A helyszín tehát ismét az Óbudai kis-Duna ág „K” híd feletti része volt. A változás csupán abban állt, hogy ezen a versenyen a francia Garbolino márka hazai képviselete ajánlott fel 200 ezer forint értékben ajándékutalványokat, A verseny díjazása 400 ezer forint volt.

Szeptember 16-án vasárnap reggel hat órakor a regisztrált 35 főből 33 fő jelent meg. Két kategóriában (11,5 méter, és 13 méter maximális bothossz használata mellett) lett meghirdetve a verseny. Kilencen a 11,5 méteres bot hosszúságot, míg huszonnégyen a 13 méteres bot hosszt választották. A13 méterben horgászók három 8 fős szektorba lettek kisorsolva. A 11,5 méterben horgászók külön, az A és B szektor között horgászhattak.

A köszöntő és szektorhelyek kihúzását követően a versenyzők elfoglalták a helyeket és nekiláttak az etetőanyagok összeállításának. 8 óra 50 perckor dudaszóra elindult az etetés, majd 9:00 órakor kezdődött az úsztatás. Az A szektorban ülőknél már az első órában jelentkeztek a paducok, jászok, és a márnák. A part szélében a gébek végig aktívak voltak. A második órától fogva egyre bátrabbak lettek a halak, és a nagyobb márnák mellett a leánykoncérok is egyre nagyobb számban akadtak horogra. A félidőt követően enyhültek a fogások, 11-óra után egyre nehezebben lehetett kapásra bírni a halakat. A B szektor 18-19-20-as helyein még jól jöttek a paducok. A zsákmányt egy-egy balin, domolykó, bodorka, sügér színesítette. A küsz, közmegegyezésre nem számított bele a mérlegelésbe.

Az időjárásra nem lehetett panasz, gyönyörű napos szinte nyárias időben, egy remek hangulatú, és felettébb eredményes versenyt tudhattunk magunk mögött. A horgászat őt órája alatt a versenyzők közel 100 kilogramm halat (96,5 kg) fogtak, melynek nagy részét most is a nagyobb, 800-1500 gr/db egyedsúlyú paducok és leánykoncérok, valamint a nagyobb márnák tették ki. Többek zsákmányában előfordult a jász, és nagy örömünkre a márna minden fiatalabb (10-30 cm közötti) korosztályából több is. Ahogy a védett halak, úgy a többi hal is a mérlegelést követően természetesen azonnal élve visszakerült a Dunába.

A versenyen az I. kategória három szektorának első helyezettjei közül kerültek ki a dobogósok, míg a szektor másodikak pedig, az összsúlyt is figyelembe véve a 4-6. helyezés között osztoztak. Külön került díjazásra a II. kategória első két helyezettje.I. KATEGÓRIA EREDMÉNYEI

I. helyezett Lábiscsák Tamás B szektor 11.800 g
II. helyezett Pocsai Márk A szektor 8.940 g
III. helyezett Peszeki Péter C szektor 3.215 g

II. KATEGÓRIA EREDMÉNYEI

I. helyezett Jónás György 5.060 g
II. helyezett Gógán Dominik 1.610 g
III. helyezett Csala Tibor 1.380 g

Amíg a versenyzők kifújták magukat, és nekiláttak a kései ebédnek, (ami sült csülök, sült csirkecomb, grillcsirke volt savanyúsággal) az eredmények összesítése kerültek. Ebéd után került sor az eredményhirdetésre és a nyeremények átadására.

Az I. kategória első három helyezette kupát, és a Garbolino által felajánlott 60 ezer forint értékű ajándékutalványt, míg a négy-hat helyezette kupát és 40 ezer forint értékű utalványt vehetett át.

A II. kategória győztese kupát és szintén 60 ezer forint értékű, míg a második helyezett 40 ezer forint értékű utalványt vehetett át.

Köszönet minden versenyzőnek, hogy részvételével megtisztelte a versenyt, és hogy az eredményes fogásokkal ismét megerősítette a dunai horgászatban rejlő lehetőségeket. Találkozzunk jövőre ugyan így ugyan itt!

Forrás: FŐHESZ

VILÁGBAJNOKI EZÜSTÖT SZERZETT A MAGYAR HORGÁSZVÁLOGATOTT!

VILÁGBAJNOKI EZÜSTÖT SZERZETT A MAGYAR HORGÁSZVÁLOGATOTT!

A magyar válogatott a LXV. Nemzetek Világbajnokságán, az előkelő második helyet szerezte meg!

A Garbolino Hungary csapata ezúton is szeretne gratulálni a teljes csapatnak, háttérembernek, segítőnek az elvégzett munkához és az eredményhez!

 

A magyar válogatott Szénási Béla kapitány, Nagy Krisztián másodkapitány, Polyák Csaba szövetségi megbízott, valamint a versenyzőket illetően Csillag László, Faragó Zoltán, Magyar Balázs, Nagy Benedek, Szákovics Imre, Walter Tamás összetételben 52 pontot szerzett a világbajnok Németország (46 pont) mögött, a 61 pontos belga válogatottat megelőzve.

Számunkra külön öröm, hogy a válogatott legeredményesebb versenyzője ezúttal Faragó Zoltán volt, aki a francia Garbolino márka szponzorált versenyzője. Zoltán az egyéni eredménysorban a 10. helyen végzett.

Versenybeszámolóját hamarosan itt olvashatjátok oldalunkon!

 

 

 

logo
1945 óta

Partnereink

Kövess minket!